Wielkie grillowanie
GRILLOWANIE NA MAZURACH
Wielkie grillowanie to uczta dla prawdziwych smakoszy i miłośników jedzenia na świeżym powietrzu. Wiosna tuż, tuż. Pierwsze przebłyski słońca zwiastują długo wyczekiwaną wiosnę. A wiosna to początek sezonu grillowego. Nic nie smakuje tak dobrze, jak jedzenie na świeżym powietrzu.
Wyobraźcie sobie las, świeże powietrze, jezioro i zapach świeżo pieczonego mięsa na grillu. Już na samą myśl cieknie ślinka.
Proponujemy wielkie grillowanie, a w tym tradycyjne potrawy z grilla oraz coś dla smakoszy:
- Tradycyjna kiełbaska z grilla
- Kaszanka z cebulką
- Karkówka w swojskiej marynacie
- Karczek po grecku
- Tradycyjna pierś z kurczaka
- Pierś z kurczaka nadziewana suszonymi pomidorami
- Szaszłyki z kurczaka
- Pikantne skrzydełka z kurczaka
- Hamburgery z grilla
- Łosoś z grilla z masłem ziołowym
- Pstrąg z grilla z warzywami
- Grillowane w folii ziemniaczki z koperkiem
- Ziemniaczki smażone na grillu
Do tego:
- SWOJSKIE SOSY: dip paprykowo- pomidorowy, dip czosnkowy, dip koperkowo-majonezowy oraz sos meksykański. Nie zabraknie też tradycyjnego ketchupu, musztardy, majonezu bez których kiełbaska z grilla nie byłaby kiełbaską z grilla.
- SURÓWKI ZE ŚWIEŻYCH WARZYW
- SWOJSKI SMALEC
- SWOJSKIE OGÓRKI KISZONE
- PYSZNE MAZURSKIE PIECZYWO
A na deser CIASTO DOMOWEJ ROBOTY prosto ze spiżarni babci Danusi.
I oczywiście kufel schłodzonego PIWA!
Smacznego! I do zobaczenia na wielkim grillowaniu!